Aka Hansen

 

Aka har arbejdet med kortfilm, dokumentarprojekter og TV siden 2003 – først på TCR (Roskilde Tiendeklasse Center), hvor hun gik på Musik- og Dramalinjen og senere på Himmelev Gymnasium på Film- og TV-holdet. Efter gymnasiet blev Aka optaget på Den Europæiske Filmhøjskole i Ebeltoft (2006-2007), hvor hun blandt andet producerede afgangsfilmen ”Haven”.

Efter højskoleopholdet flyttede Aka tilbage til Grønland, for at prøve kræfter i den dengang kun svagt etablerede grønlandske filmindustri, først som producerassistent på Nuummioq-spillefilmen og senere med kortfilmen ”Surprise surprise”, som hun selv stod for at lave fra start til slut.

Aka startede i 2007 sit eget brand ”[agá] production” for at sætte sit mærke på de projekter, hun lavede. Formålet med [agá] production var at lytte til unge folk og sætte fokus på personer, som normalt ikke bliver hørt eller set. [agá] production var et et-mands foretagende. Aka stod selv for interview, kamera, redigering, producering og instruering. Aka har desuden deltaget i workshoppen ”NUFF” (Nordic Youth Film Festival) i Tromsø i juni 2008 som repræsentant for Grønland.

Aka blev ansat som ungdomsredaktør på KNR-TV i efteråret 2008 og lavede først todokumentar-programmer: ”Arctic Spirits” og ”Nunarsuup Tusaavaasi”.
I 2009 har Aka produceret 10 udsendelser i TV-programmet ”Inuusuttut Silarsuaat”, som har haft til formål at underholde unge på en lærerig måde.

Aka har senest instrueret og klippet todokumentarfilm ”Grøn Land” og ”Dobbelt Effekt”, samtidig med at hun producerede og skrev manuskript til komedie filmen ”Hinnarik Sinnattunilu” sammen med Malik Kleist og Angajo Lennert-Sandgreen. 
Akas stærke sider ligger i at producere, klippe og skrive manuskripter.

Aka er også producer på Tumit Productions næste store spillefilms projekt “Qaqqat Alanngui”.

Der er lukket for kommentarer.